Wil je zelf stoppen met roken? Aarzel niet en laat je begeleiden door onze tabakologe Leen Couvreur.

Wie kan er terecht bij de tabakologe?

- Patiënten die doorverwezen worden door de huisarts of specialist.

- De patiënt zelf 

- Medewerkers die wensen te stoppen met roken.

Individuele begeleiding

Tijdens een anamnese-gesprek van ongeveer 1 uur probeert Leen een zicht te krijgen op het rookprofiel. Zij motiveert de patiënt om te stoppen met roken en biedt informatie over het verloop van de begeleiding en geeft medicamenteus advies.

Er wordt een actieplan op maat gemaakt waarin o.a. de stopdatum wordt afgesproken en zij de craving (= het onbeheersbaar verlangen naar een verslavend middel waar je afhankelijk van bent geworden) probeert op te vangen en de gewoonteverandering bespreekt.

Afhankelijk van de wensen en het verloop volgen er een aantal follow-up gesprekken van ongeveer een half uur.

Wanneer en waar?

De begeleidingen starten vanaf september 2021  telkens op dinsdag van 16u-18u en op woensdag van 10u30-12u30 en gaan door op interne (D1) in straat 80.

Bedside counseling

De tabakologe kan ook tijdens de opname van de patiënt aan bed komen voor een kort gesprek van een 15-tal minuten. De patiënt dient hiervoor een schriftelijke aanvraag in te dienen. Hierbij geldt dezelfde tarificatie als bij een ambulante consultatie.

Kostprijs

De patiënt betaalt 1 euro per kwartier als hij/zij een verhoogde tussenkomst heeft (ook voor jongeren tot 21 jaar). Mensen zonder verhoogde tussenkomst betalen 7,5 euro per kwartier.

 

 

 

Contacteer ons

 Leen Couvreur tabakologe

Tel 051 33 40 39

leen.couvreur@sjki.be

Locatie

straat 80

Bezoekuren

Je kan een afspraak maken via het secretariaat interne 051 33 46 06  of tabakoloog 051 33 40 39

Rookstopbegeleiding