Raadpleeg je dossier

Als patiënt kan je via verschillende platformen je elektronisch patiëntendossier raadplegen nml. via 

https://www.mijngezondheid.belgie.be/

- cozo

https://mynexuz.be/

Ons ziekenhuis werkt samen met mynexuzhealth. U kunt uw verslagen raadplegen via de website en de applicatie mynexuzhealth.

Wat is mynexuzhealth?  

Mynexuzhealth is een beveiligde website en app voor patiënten van nexuzhealth-ziekenhuizen. Via mynexuzhealth krijgt u inzage in uw medisch dossier. Inloggen kan met uw nexuzhealth-codekaart, maar de voorkeur gaat uit naar uw elektronische identiteitskaart of via itsme®.
 

Wat vind je in je online patiëntendossier? 

  • Verslagen
  • Technische onderzoeken
  • Vaccinaties 
  • Afspraken: hier kan u o.a. 

- een overzicht van je afspraak raadplegen. Ook de afspraken bij andere ziekenhuizen die werken met nexuzhealth zijn zichtbaar. 

- zelf een afspraak maken voor bepaalde artsen via mynexuzhealth.    

- op een afspraak reageren 

- een e-mailherinnering instellen. 

- je bevestigingsbrief afdrukken en bekijken . 

Binnen ons ziekenhuis kan je momenteel  via mynexuzhealth voor volgende disciplines een online afspraak maken via myneuzhealth:

- algemene heelkunde (chirurgie)

- neus-keel en oorziekten

- gastro-enterologie

- gynaecologie

- inwendige geneeskunde

- kindergeneeskunde

- urologie

Klik op onderstaande nota en je verneemt meer over hoe je online je medisch dossier kan inkijken via mynexuzhealth en hoe je online een afspraak kan maken.

Online inzage en afspraak via Mynexuzhealth

Online inzage in uw dossier via Mynexuzhealth

Registratie van de mynexuzhealth-app via PC

Uitsluiten van zorgverstrekkers in mijn patiëntendossier

Vanuit de kwaliteitswet kan een patiënt  ervoor opteren specifieke zorgverleners de toegang tot zijn/haar dossier te ontzeggen (de zogenaamde ‘uitsluiting’ van een zorgverlener). Hierdoor mag een zorgverlener in principe op geen enkele wijze nog toegang krijgen tot het patiëntendossier.De patiënt mag een uitsluiting aanvragen, ongeacht of er een therapeutische relatie al dan niet bestaat of bestaan heeft. 

Wat is een uitsluiting?

Het medische dossier van een patiënt wordt gedeeld met een zorgverlener wanneer er een therapeutische relatie tot stand komt tussen de patiënt en deze zorgverlener. Een therapeutische relatie is een relatie tussen een patiënt en een zorgverlener in het kader waarvan gezondheidszorg wordt verstrekt, of simpel gesteld de vertrouwensrelatie tussen patiënt en zorgverlener.

Hoe kan je uitsluiting registreren?

Surf naar https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/. Je meldt je aan met Itsme/CSAM. Daar klik je op mijn therapeutsiche relatie. Vervolgens ga je naar toegangsbeheer en klik op de rubriek uitsluitingen. Je kan hier op klikken op uitsluiting toevoegen. Je kan hier zoeken op naam of met zijn riziv-nummer. Wanneer je de naam gezocht hebt, kan je deze selecteren en op opslaan klikken. 

In onderstaande brochure kan je de concrete stappen terugvinden.

Voor aanvullende informatie kan je contact opnemen met de ombudsdienst

 

Brochure: uitsluiten van zorgverstrekkers in mijn patiëntendossier

uitsluiten van zorgverstrekkers in mijn patiëntendossier