Orthopedische revalidatie

Patiënten die een chirurgische ingreep hebben ondergaan of klachten hebben ter hoogte van één van hun gewrichten kunnen bij ons terecht voor orthopedische revalidatie. Rekening houdende met het zorgpad van de behandelende arts zal de kinesitherapeut samen met de ergotherapeut een programma opstellen op maat van de patiënt. Belangrijkste doelstellingen zijn over het algemeen: herwinnen van beweeglijkheid, verbeteren van de kracht, functionaliteit optimaliseren, reconditionering,…

De therapie kan uitsluitend opgestart worden mits een kinesitherapievoorschrift. Bij de start van uw revalidatie wordt er een intake gesprek voorzien en worden uw afspraken vastgelegd. Afhankelijk van uw diagnose, duurt een behandeling 1 à 2u. De wekelijkse frequentie wordt bepaald door de arts, maar ook hier wordt er gekeken naar de graad van het letsel en de evolutie van de revalidatie.

Eén maal per week houden de kinesitherapeuten en ergotherapeuten een teamvergadering met de artsen orthopedie en fysische geneeskunde. Problemen en vragen aangaande de therapie en evoluties worden dan overlopen en beantwoord.

Voor bijkomende vragen of een afspraak kan u steeds terecht op het nummer 051 33 41 59 of 051 33 41 50.