Vrijwilligers

De Sint-Jozefskliniek wil goeie zorg bieden aan patiënten en jonge moeders die beroep op ons doen.
Daarvoor is een uitgebreid medisch korps beschikbaar en hebben we een grote groep van professionele medewerkers.

Daarnaast kan vrijwilligerswerk een meerwaarde zijn.
Heb je wat tijd, heb je een hart voor mensen, dan kunnen we mekaar misschien vinden.

Vrijwilligerswerk in covid-19 tijden

Het vrijwilligerswerk heeft een hele ommezwaai meegemaakt tijdens de covid lockdownperiode. Maar de vrijwilligersmicrobe blijft bestaan, kruipt waar ze niet kan gaan.

Zo zijn we momenteel dringend op zoek naar enkele mensen die onderstaande taken op zich willen nemen. Wegens de vele aanvragen kan uw aanbod om als vrijwilliger te komen bijspringen, met vertraging worden behandeld en komt u op de wachtlijst terecht. Om geen onveilige situaties te creëren, wordt het aantal in te schakelen vrijwilligers beperkt . 

Vacature vrijwilligers

(update september 2020)

Onthaal

Je verwelkomt de patiënten en bezoekers en je helpt hen bij de inschrijfkiosk. Je toont de weg naar de juiste route of je begeleidt hen naar de verpleegeenheid, centra, de parking, de bistro, … Wie specifieke vragen heeft, verwijs je door naar de collega’s van de onthaaldienst. Specifiek zoeken we mensen die in de namiddag beschikbaar zijn.

Vervoervrijwilliger revalidatie

Op de sp-afdeling revalidatie.

Je staat in voor het vervoer van de revalidanten tussen de afdeling en de oefenzaal inde voormiddag. Tijdens, voor of na het vervoer is er ruim tijd om een praatje te maken met de revalidanten. Naast het patiënten contact is er een band met de verpleging en het revalidatiepersoneel. Je staat meestal niet alleen in voor het vervoer, maar vorm je een tandem met een collega vrijwilliger.

Heb je interesse, dan kan je Filip of Heidi contacteren. Mail naar vrijwilligers@sjki.be.

We nodigen je dan uit voor een persoonlijk gesprek.

In onderlinge afspraak kijken we welk vrijwilligerswerk we je kunnen aanbieden.