Erkenningen en samenwerkingen endocrinologie-diabetologie

Erkenning

Het centrum endocrino-diabetologie heeft verschillende conventies:

- Diabetes conventie voor volwassenen (vanaf 16 jaar) 

Diabetes: tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van volwassenen in een gespecialiseerd centrum

- Insulinepompconventie 

Diabetes: tegemoetkoming in de kosten voor begeleiding in een gespecialiseerd centrum van diabetespatiënten met een draagbare insulinepomp

Samenwerking

Het centrum endocrinologie-diabetologie werkt samen met 

- diabetisch voetkliniek van az groeninge

Een diabetische voetkliniek is een instelling die een overeenkomst heeft met het RIZIV. Een voetkliniek is altijd verbonden aan een diabetescentrum in een ziekenhuis dat een diabetesconventie afsloot met het RIZIV. SJKI werkt hiervoor samen met de voetkliniek van az groeninge.

- Belgisch Diabetes Register

Voor patienten met een nieuwe diagnose diabetes onder de 40 jaar wordt actief samengewerkt met het Belgisch Diabetes Register. 

- IKED (Initiatief voor Kwaliteitsbevordering en Epidemiologie bij Diabetes)

Het diabetescentrum doet actief mee aan de nationale kwaliteitscontrole, het IKED.

- Diabetes Liga

Als onafhankelijke vereniging streeft de Diabetes Liga naar de beste zorg en omkadering voor iedereen die met diabetes geconfronteerd wordt. Diabetes is een chronische aandoening die steeds prominenter aanwezig is in onze maatschappij. Er is meer dan ooit nood aan een breed gedragen organisatie die diabetes hardnekkig op de agenda blijft zetten en zorgt dat er op alle niveaus over diabetes gepraat wordt.

- Zoet Zwanger

Vrouwen met zwangerschapsdiabetes hebben een sterk verhoogd risico om na de bevalling blijvende diabetes te krijgen. Het project Zoet Zwanger wil hen helpen de nodige stappen te nemen ter preventie van en vroegtijdige opsporing van diabetes. 

- Zorgtraject 

Wij vinden samenwerking met de collega’s uit de eerste lijn zeer belangrijk en begeleiden samen met hen ook patiënten die voor hun diabetes gevolgd worden in een Zorgtraject.