De borstkliniek bestaat uit een gespecialiseerd multidisciplinair team dat door nauwe samenwerking de optimale zorg aan borstkankerpatiënten wil aanbieden. Zowel medici als paramedici begeleiden de patiënt van diagnosestelling tot nazorg. Wekelijks bespreekt het voltallige team de patiënten, waarbij de artsen van elke discipline hun inbreng hebben. Op deze wijze heeft de patiënt de waarborg dat alle facetten van de behandeling grondig aan bod komen. Binnen het ziekenhuis worden de borstoperaties alsook de nabehandeling (zoals chemotherapie, hormonale therapie, immunotherapie) uitgevoerd volgens de nationale en internationale normen. Indien er een bestraling noodzakelijk is, wordt er nauw samengewerkt met de omliggende diensten radiotherapie.

Indien een borstamputatie noodzakelijk is, bestaat er de mogelijkheid om in samenwerking met onze plastische chirurgen een borstreconstructie met eigen weefsel of prothesen uit te voeren.

Jaarlijks worden 9.000 vrouwen met borstkanker geconfronteerd. Het amputeren van één of beide borsten is soms noodzakelijk. Tot voor kort was het uitvoeren van een borstreconstructie met eigen weefsel echter een dure aangelegenheid. Hierdoor stelden veel vrouwen de ingreep uit of moesten ze kiezen voor een alternatief waar ze zich niet 100% in konden vinden. In dit kader ondertekende SJKI recent  de conventie met het RIZIV waardoor patiënten een correcte prijs en terugbetaling kunnen hebben voor deze ingreep.

Voor meer informatie kan je terecht bij de medewerkers van de borstkliniek, dr. Vandeursen (gynaecoloog)  en dr. Kerckhove (plastisch chirurg).

Om de noodzakelijke praktische en morele ondersteuning te bieden, beschikt ons ziekenhuis over twee borstverpleegkundigen en een psychologe op wie de patiënten gedurende het volledige behandelingstraject beroep kunnen doen.

Ook na de behandeling wordt door het oncologisch support team een revalidatie aangeboden om de stap naar het gewone leven te vergemakkelijken (zie brochure oncologische revalidatie).

Contacteer ons

Lies Deltour: 051 33 41 28

Tine Vanden Bergh: 051 33 41 58

extern secretariaat plastische chir.: 050 55 63 10

Locatie

straat 73

Openingsuren

maandag: 8.30 - 13 u.

dinsdag - vrijdag: 8.30 - 17 u.

extern secretariaat plastische chir: 8 - 20 u.

(zaterdag: 8 - 12 u.)

Onze artsen

Contact info

Diensten

Borstverpleegkundigen

Paramedische diensten

Praktische info

Wat brengt u mee?

  • Indien een opname voor een borstsparende ingreep: uw identiteitskaart, uw thuismedicatie, goede passende BH, gemakkelijke slaapkledij, toilettas,…

  • Indien een opname voor een borstamputatie: u dient hetzelfde mee te brengen. De borstverpleegkundige zal zorgen voor een gepaste (voorlopige) prothese en/of aangepaste lingerie.

Borstkliniek