Oncologische revalidatie

Om de impact van de gevolgen van kanker te beperken wordt er vanuit de Sint-Jozefskliniek Izegem een oncologisch revalidatieprogramma aangeboden voor patiënten tijdens hun behandeling of de behandeling hebben beëindigd.

Onder begeleiding van een kinesitherapeut en een ergotherapeut wordt er gewerkt aan conditie, kracht en lenigheid. Er zijn verschillende vormen van training en de activiteit wordt geleidelijk opgebouwd via een individueel trainingsschema.

Om de twee weken licht de psycholoog in een informatiesessie een bepaald thema toe. Er wordt onder andere stilgestaan bij de volgende onderwerpen: aandacht- en concentratie problemen, vreemde vermoeidheid, slaapproblemen, emotionele veranderingen en relaxatie, gezonde voeding, etc. Dit project is mogelijk dankzij de steun van de Lions Club Izegem.

De ziekteverzekering komt voor een groot deel tussen in de kosten. Een persoonlijke bijdrage per sessie wordt u aangerekend via de factuur van het ziekenhuis. 

Vragen? Neem contact op met Sarah Persyn, administratief medewerkster, op het nummer 051/33.41.59 of via email revalidatie@sjki.be.