Portretten van UNIE-Ke personen

09/10/2023

Naar aanleiding van de ‘Week van NAH’ van 9 tot 15 oktober, zetten we 5 UNIE-Ke personen die in ’t Venster leven, in de kijker.

Dit via een sprekende foto in combinatie met bijhorende tekst waarin elke persoon een stukje van zijn levensverhaal brengt.

We gaan ervan uit dat we op deze manier een inkijk kunnen geven in wat het betekent geconfronteerd te worden met een Niet Aangeboren Hersenletsel waardoor je op alle levensdomeinen een ‘breuk in je leven’ ervaart met zichtbare en onzichtbare gevolgen.

De tentoonstelling is gegroeid uit een samenwerking tussen de Academie Deeltijds Kunstonderwijs Brugge en vzw UNIE-K, die met ’t Venster een locatie heeft in Izegem-Emelgem.

De foto’s die tentoongesteld worden in ons ziekenhuis zijn onderdeel van een ruimere reeks die later als ‘reizende’ tentoonstelling’ door West-Vlaanderen zal trekken.

De primeur voor onze regio is niet toevallig voor het Izegemse ziekenhuis. Op basis van de nauwe samenwerking tussen de voorziening en het ziekenhuis, was het een logische keuze hier van start te gaan.

Als we er samen in slagen om bezoekers en medewerkers even te laten stilstaan bij de impact van een Niet Aangeboren Hersenletsel op het leven van de persoon en zijn netwerk, dan zijn we in ons opzet geslaagd.

Kom zeker een kijkje nemen in de gang ‘interne geneeskunde’ (straat 25) tussen 9 en 15 oktober!