Meerwaarde voor beroertezorg patiënten van SJKI

05/08/2020

az groeninge krijgt als eerste Vlaamse ziekenhuis de Europese erkenning als Stroke Center. Deze erkenning heeft ook een heel belangrijke meerwaarde  voor de patiënten van ons ziekenhuis. Met azg hebben we nu een nauwe samenwerking uitgebouwd. Zo hebben we de stroke phone die ervoor zorgt dat we zonder tijdverlies kunnen overleggen over patiënten.

Bij een transfer van de St-Jozefskliniek naar Kortrijk wordt alles in gereedheid gebracht om bij aankomst onmiddellijk tot actie over te gaan.
Dankzij alle inspanningen is de beroertepatiënt zeker dat hij in de meest optimale omstandigheden behandeld en verzorgd zal worden, vanaf de opname op spoedgevallen, via de beroerte-eenheid tot de nazorg thuis. De patiënt wordt omringd door specialisten uit verschillende medische disciplines, gespecialiseerde verpleegkundigen en verschillende paramedici met ruime ervaring in beroertezorg. 

Ja, efficiënte en doorgedreven samenwerking tussen ziekenhuizen kan in dit soort gevallen echt wel mensenlevens redden!

Meer info op https://www.azgroeninge.be/nl/patient/nieuws/az-groeninge-krijgt-als-eerste-vlaamse-ziekenhuis-de-europese-erkenning-als-stroke