Coronavirus (COVID-19)

03/03/2020

SJKI volgt de situatie in Europa omtrent de uitbraak van het coronavirus nauwgezet op.

Lees hier wat u moet doen als u vermoedt besmet te zijn.

Wanneer u symptomen (koorts, hoesten, …) hebt van een luchtweginfectie  en terugkomt uit een risicogebied, neemt u contact op met uw huisarts die bij u thuis langskomt en een staal afneemt.

Indien u zich toch op de spoedgevallendienst aanmeldt, wordt er nagekeken of u symptomen hebt en uit een risicogebied komt. In dit geval zal er op spoed, via een apart lokaal, een neuswisser worden afgenomen.
In het geval uw symptomen mild zijn of u geen symptomen hebt, zal de spoedarts u terug naar huis sturen met de vraag voorlopig het contact met anderen zoveel mogelijk te mijden.
Het ziekenhuis verwittigt u of uw staal al dan niet positief is. Op dat moment zullen ook de nodige afspraken met u, uw huisarts en bij positief staal ook met de overheidsdienst gemaakt worden.

Komt u uit een risicogebied en zijn uw symptomen van die aard dat de spoedarts beslist om de verdere opvolging en behandeling in het ziekenhuis te laten verlopen, zal u tijdelijk gehospitaliseerd worden in de spoedgevallendienst tot wanneer het resultaat van uw staal beschikbaar is.  Bij positief staal wordt onderzocht of u naar een referentieziekenhuis (UMC Sint Pieter Brussel of het UZ Antwerpen (UZA)) getransfereerd kan worden.  Indien het staal negatief is, zal u verder in ons ziekenhuis behandeld worden.

Ons ziekenhuis volgt de maatregelen op de voet en het team ziekenhuishygiëne overlegt dagelijks om eventueel bij te sturen. We houden u op de hoogte via deze website.

Voor meer info en tips in verband met verspreiding en preventie van het coronavirus, kunt u ook de website van de overheid raadplegen.