Help Rachèle!

24/07/2023

Maak kennis met Rachèle, een betoverend en vrolijk 3 jarig meisje met een aanstekelijke glimlach en een hart vol dromen!

Rachèle heeft een ernstige en levensbedreigende ziekte, genaamd ‘beenmergfalen’.

Sinds oktober 2022 maakt Rachèle haar beenmerg geen bloedplaatjes, rode en witte bloedcellen meer aan.

Hoewel het ziekenhuis haar tweede thuis is geworden, wil Rachèle ontzettend graag de wereld ontdekken.

Het verlangen is héél groot om, als een gezonde kleuter naar school te kunnen gaan en met andere kindjes samen te kunnen spelen, maar door haar laag immuunsysteem kan dit momenteel niet.

De behandelingen van de afgelopen maanden hebben niet aangeslagen. Bijgevolg is een stamceltransplantatie de enige mogelijkheid om het leven van kleine Rachèle te redden.

Hiervoor is er een stamceldonor nodig.

Het doneren van stamcellen kan gebeuren zoals bloed geven: het is eenvoudig, pijnloos en niet ingrijpend. De zoektocht naar het vinden van een geschikte donor bijzonder moeizaam...

Van de 41 miljoen potentiële donoren zijn er slechts drie veelbelovende kandidaten uit de wereldwijde donorbank naar voren gekomen. Echter geen enkele match is beschikbaar om Rachèle's leven te redden.

Daarom willen wij iedereen tussen 18 en 40 jaar van harte oproepen om zich als stamceldonor te registreren.

Jij kan immers het ontbrekende puzzelstukje zijn in het verhaal van kleine Rachèle!

Help je mee om deze oproep rond stamceldonatie te verspreiden en hierdoor de juiste match voor Rachèle en andere kinderen, die uitkijken naar een geschikte donor, te vinden?

Registreer je daarom op www.stamceldonor.be

Voor een snelle afspraak in het donorcentrum, kan je rechtstreeks contact opnemen met het donorcentrum in je buurt of opbellen naar het algemeen nummer op 0800/777 00

Een kleine moeite met een groot effect!

Van harte dank om de strijd met Rachèle mee aan te gaan!

#helprachele