Corona

Bezoekregeling 

Vanaf heden gelden volgende bezoekregels:

Patiënten mogen bezoek ontvangen in de week en tijdens het weekend tussen 14 u. en 20 u.  Er mogen dezelfde dag meerdere bezoekers langs komen. Tegelijkertijd mogen er maximum 2 personen aanwezig zijn per patiënt. Het bezoek wordt niet beperkt in tijd. 

Omdat op sommige diensten de revalidatie belangrijk is in het herstelproces van de patiënt, wordt het bezoek bij voorkeur na 16u gepland tijdens de weekdagen. Op de Sp-dienst  (D2) is bezoek tijdens de weekdagen toegelaten vanaf 16 u. In het weekend van 14 u. tot 20 u.

Op de kraamafdeling/materniteit wordt in het belang van de mama en haar kindje gevraagd om het bezoek zo mogelijk na het ziekenhuisverblijf te plannen. De gezinsbubbel is steeds welkom. Bezoek is toegelaten tussen 14 u. en 20 u. met een maximum van 4 personen. (mag gelijktijdig)

Op pediatrie mogen naast de ouders, ook 2 personen aanwezig zijn.  Ook hier gelden dezelfde bezoekuren.  Broers en zussen worden pas wanneer het een langdurige opname is, uitgenodigd. 

Ook covidpatiënten kunnen 1 vaste bezoeker ontvangen. Maak vooraf telefonisch een afspraak met de verpleegafdeling.

Op de dienst Intensieve zorgen is bezoek mogelijk van 14.30 u. tot 15.30 u. en van 18.30 u tot 19.30 u. telkens met twee personen. Bij covidpatiënten op de dienst intensieve zorgen mag  1 persoon per dag op bezoek komen van 14u30-15u30 of op afspraak.

Kom je op bezoek? Dan vragen we strikt  volgende maatregelen te respecteren:

  • Draag je chirurgisch mond-neusmasker continu en overal en ook op de kamer van de patiënt. Het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf de leeftijd van 12 jaar. 
  • Respecteer de afstandsregels
  • Ontsmet je handen bij het  binnenkomen en bij het verlaten van het ziekenhuis

Bezoekregeling voor de spoeddienst 

Patiënten mogen begeleid worden door 1 begeleider. 

Kinderen mogen begeleid worden door beide ouders.

Consultaties

Een begeleider is toegestaan tijdens de consultatie. 

Screening

Patiënten die komen voor een geplande ingreep of bij hospitalisatie moeten vooraf geen COVID-wisser meer laten afnemen, tenzij u andere info krijgt van de behandelende arts. 

Covid-test

Wie zich ziek voelt en denkt corona te hebben,neemt contact op met de huisarts. 

 

Testen: wanneer, hoe en waar? 

Toelichting over testen, isolatiemaatregelen en quarantaine in volgende link https://www.info-coronavirus.be/ 

Bistro

De bistro is terug open voor patiënten, bezoekers en begeleiders. Meer info op Bistro