Corona

COVID-vrij ziekenhuis

Sinds 15 juni zijn wij een COVID-vrij ziekenhuis.

We blijven echter waakzaam. Vanuit de overheid blijft de vraag om permanent een aantal bedden ter beschikking te houden voor eventuele COVID-19 patiënten. Dit geldt ook voor de dienst intensieve zorgen.

We zijn opgelucht en fier op al onze medewerkers en artsen voor hun intense inzet in deze bijzondere periode. 

Het is belangrijk dat iedereen de basismaatregelen van de overheid blijft volgen en we hopen op die manier een COVID-19 vrij ziekenhuis te blijven. 

Volgende maatregelen blijven verder geldig ifv de veiligheid van onze patiënten, bezoekers, medewerkers en artsen. 

BEZOEKREGELING

De nood aan sociaal contact bij onze patiënten is hoog. Omdat de overheid het voortaan toelaat, geldt volgende  bezoekregeling in het ziekenhuis op de hospitalisatieafdelingen, zodat beperkt bezoek mogelijk wordt.

Afspraken

- Maximaal 1 bezoeker ouder dan 18 jaar, kan de patiënt bezoeken. Dit hoeft niet steeds dezelfde persoon te zijn.

- Het bezoek wordt dagelijks toegelaten tussen 14u en 20u.

- Het bezoek mag maximaal 1 uur duren. Je blijft op de kamer.

- Draag steeds een mond-neusmasker. Dat doe je altijd en overal in ons ziekenhuis, ook bij de patiënt op de kamer. Heb je er zelf geen? Dan krijg je een bij het binnenkomen in ons ziekenhuis.

- Houd steeds voldoende afstand (meer dan 1,5 meter) en vermijd contact met de patiënt.

- Was je handen voor en na het bezoek met water en zeep of met een ontsmettende handgel. Beperk handcontact met materialen in de kamer.

Geen bezoek

- Op de COVID-19 afdeling, het oncologisch en chirurgisch dagziekenhuis

Andere bezoekregeling

- Tijdens het verblijf op de kraamafdeling mogen ook de broertjes en zusjes van de baby een kort bezoekje brengen. Je bespreekt dit bij voorkeur vooraf met de vroedvrouwen van de materniteit.

- Neonatale (ouders)  en pediatrie (bij voorkeur 1 ouder/voogd)

- De partner van de zwangere vrouw kan nu ook meekomen op de consultaties bij de gynaecoloog. 

- Intensieve zorgen: vast bezoekmoment van 14:30 tot 15:00. Ook hier één (zelfde) bezoeker per dag. Ook hier draagt u steeds een masker. U vertoont geen tekenen van infectie.  

- Spoeddienst: max 1 begeleider per volwassen patiënt. We vragen uitdrukkelijk om in de box blijven. U kan enkel de patiënt vergezellen tijdens het onderzoek als de patiënt mentale problemen heeft. Bespreek steeds uw vraag met de verpleegkundigen of behandelende arts. De andere patiënten worden bijgestaan door de verpleegkundigen. Bij kinderen jonger dan 18 jaar kunnen beide ouders meekomen naar de spoeddienst, waarbij max 1 ouder mee mag naar de onderzoeken.

- Palliatieve zorg en patiënten in een eindelevensfase: onmiddellijke naasten zijn welkom op afspraak.

- Bezoekers die niet in de mogelijkheid zijn om alleen op bezoek te komen, kunnen zich laten vergezellen door 1 vaste begeleider.

- Komt u op bezoek op een tweepersoonskamer, dan houden we eraan dat er slechts één bezoeker op de kamer is. Spreek duidelijk het bezoekmoment af met de andere bezoeker.

Consultatie

Je komt bij voorkeur alleen naar de consultatie. In bepaalde omstandigheden kan de patiënt vergezeld worden van een begeleider. We denken hierbij aan patiënten met cognitieve problemen, gangproblemen … Wens je als partner of familie aanwezig te zijn tijdens de consultatie, bespreek dit dan steeds vooraf met uw behandelend arts.

Bistro

Vanaf 1 juli mogen patiënten en hun bezoeker/begeleider opnieuw in de Bistro een hapje of een drankje nuttigen. We verruimen de openingsuren: van 10u tot 16u30.  Een bezoek aan de Bistro is enkel bedoeld voor  patiënten (tijdens hospitalisatie,na consult of onderzoek), hun begeleider of bezoeker van een patiënt.
 

PRE-OPNAME SCREENING

Bij patiënten waarbij een opname gepland is, wordt er telkens een pre-opname screening gedaan door middel van een wisser. U krijgt hieromtrent informatie tijdens het consult bij uw behandelend arts.

De wissers worden afgenomen ter hoogte van de Roeselaarsestraat.

Na afname van de wisser gaat de patiënt terug naar huis. Indien resultaat COVID-positief is, wordt hij/zij door de behandelend geneesheer opgebeld om de zorgplanning verder af te stemmen.

HUISARTSENTRIAGEPOST

Wijziging openingsuren vanaf 2 juni: dagelijks open van 14u tot 16u (enkel op afspraak)

 

Hebt u bijkomende vragen, neem dan contact op met het onthaal. Zij helpen u graag verder.

Lees alvast hieronder nog es de specifieke richtlijnen omtrent het bezoek.

Richtlijnen tijdens het bezoek

Richtlijnen tijdens het bezoek