Corona

COVID-19

Het is belangrijk dat iedereen de basismaatregelen van de overheid blijft volgen. 

We vragen uitdrukkelijk om onze maatrgelen te volgen en dit ifv de veiligheid van onze patiënten, bezoekers, medewerkers en artsen. 

Verstrengde maatregelen!

Het dragen van een mondmasker is ook verplicht op de parking van het ziekenhuis.

Komt u terug uit een RODE of ORANJE zone?
Kom dan de eerste 14 dagen niet naar het ziekenhuis (noch op bezoek, noch op consultatie), tenzij in dringende gevallen: contacteer hiervoor vooraf uw arts.

Bekijk alvast onze folder en affiche onderaan deze pagina.

BEZOEKREGELING

Afspraken

- Maximaal 1 bezoeker ouder dan 18 jaar, kan de patiënt bezoeken. Patiënten mogen maximaal 2 vaste contacten aanduiden, waarvan 1 contact per dag één keer op bezoek mag komen. Op de kamer van de patiënt bevindt zich een blad, noteer steeds uw naam en telefoonnummer op dit blad zodat we u kunnen contacteren.

- Het bezoek wordt dagelijks toegelaten tussen 14u en 20u.

- Het bezoek mag maximaal 1 uur duren. Je blijft op de kamer.

- Draag steeds een mond-neusmasker. Dat doe je altijd en overal en dit vanaf de parking van ons ziekenhuis, ook bij de patiënt op de kamer. Heb je er zelf geen? Dan krijg je een bij het binnenkomen in ons ziekenhuis.

- Houd steeds voldoende afstand (meer dan 1,5 meter) en vermijd contact met de patiënt.

- Was je handen voor en na het bezoek met water en zeep of met een ontsmettende handgel. Beperk handcontact met materialen in de kamer.

Geen bezoek

- Op de COVID-19 afdeling, het oncologisch en chirurgisch dagziekenhuis

Andere bezoekregeling

- Tijdens het verblijf op de kraamafdeling mogen de broertjes en zusjes van de baby een kort bezoekje brengen, alsook de grootouders. Hierbij is het belangrijk dat de beide families niet op hetzelfde moment komen. Je bespreekt dit bij voorkeur vooraf met de vroedvrouwen van de materniteit.

- Neonatale (ouders)  en pediatrie (bij voorkeur 1 ouder/voogd)

- De partner van de zwangere vrouw kan nu ook meekomen op de consultaties bij de gynaecoloog. 

- Intensieve zorgen: vast bezoekmoment van 14:30 tot 15:00. Ook hier één (zelfde) bezoeker per dag. Ook hier draagt u steeds een masker. U vertoont geen tekenen van infectie.  

- Spoeddienst:  U kan enkel de patiënt vergezellen op de spoedopname als de patiënt mentale problemen heeft of ernstig ziek is. Bespreek steeds uw vraag met de verpleegkundigen of behandelende arts. Bij kinderen jonger dan 18 jaar kan 1 ouder aanwezig zijn bij het kind.

- Palliatieve zorg en patiënten in een eindelevensfase: onmiddellijke naasten zijn welkom op afspraak.

- Bezoekers die niet in de mogelijkheid zijn om alleen op bezoek te komen, kunnen zich laten vergezellen door 1 vaste begeleider. Bent u chauffeur, dan kan u niet mee op bezoek.

- Komt u op bezoek op een tweepersoonskamer, dan houden we eraan dat er slechts één bezoeker op de kamer is. Spreek duidelijk het bezoekmoment af met de andere bezoeker.

Consultatie

Je komt bij voorkeur alleen naar de consultatie. In bepaalde omstandigheden kan de patiënt vergezeld worden van een begeleider. We denken hierbij aan patiënten met cognitieve problemen, gangproblemen … Wens je als partner of familie aanwezig te zijn tijdens de consultatie, bespreek dit dan steeds vooraf met uw behandelend arts.

Bistro

Vanaf 1 juli mogen patiënten en hun bezoeker/begeleider opnieuw in de Bistro een hapje of een drankje nuttigen. We verruimen de openingsuren: van 10u tot 16u30.  Een bezoek aan de Bistro is enkel bedoeld voor  patiënten (tijdens hospitalisatie, na consult of onderzoek), hun begeleider of bezoeker van een patiënt.
 

PRE-OPNAME SCREENING

Bij patiënten waarbij een opname gepland is, wordt er telkens een pre-opname screening gedaan door middel van een wisser. U krijgt hieromtrent informatie tijdens het consult bij uw behandelend arts.

De wissers worden afgenomen ter hoogte van de Roeselaarsestraat.

Na afname van de wisser gaat de patiënt terug naar huis. Indien resultaat COVID-positief is, wordt hij/zij door de behandelend geneesheer opgebeld om de zorgplanning verder af te stemmen.

HUISARTSENTRIAGEPOST

Wijziging openingsuren vanaf 2 juni: dagelijks open van 14u tot 16u (enkel op afspraak)

 

Hebt u bijkomende vragen, neem dan contact op met het onthaal. Zij helpen u graag verder.

Lees alvast hieronder nog es de specifieke richtlijnen omtrent het bezoek.