uitbreiding E17-netwerk

26/04/2018

Het E17-ziekenhuisnetwerk is verheugd twee nieuwe leden te mogen verwelkomen. AZ Glorieux Ronse en AZ Sint-Elisabeth Zottegem sluiten zich aan bij het netwerk bestaande uit az groeninge Kortrijk, O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, AZ Maria Middelares Gent, de Sint-Jozefskliniek Izegem en het Sint-Vincentiusziekenhuis van Deinze. Samen bestrijken de zeven ziekenhuizen een aaneensluitende regio bestaande uit 40 gemeentes met meer dan 600.000 inwoners en jaarlijks meer dan 180.000 opnames.

Dankzij de schaalgrootte kan het netwerk zowel locoregionale ziekenhuiszorg, die in de buurt van de woonplaats van elke patiënt aangeboden wordt, als een aanbod van topklinische diensten garanderen.

Samen streven de ziekenhuizen de uitbouw na van het meest efficiënte, kwaliteitsvolle en innovatieve Vlaamse ziekenhuisnetwerk in het belang van onze patiënten. Daarbij hechten ze bijzonder belang aan hun gedeelde cultuur en waarden: de netwerkziekenhuizen zetten de patiënt centraal en focussen op zorgkwaliteit, patiëntveiligheid, patiëntgerichtheid en de zorgbeleving van de patiënt.