SJKI : een JCI geaccrediteerd ziekenhuis

20/12/2017

JCI Accreditatie

Joint Commission International, afgekort JCI, is een internationale instantie die wereldwijd ziekenhuizen auditeert op kwaliteit en patiëntveiligheid.

Half december onderzochten 3 gespecialiseerde auditoren van JCI of de zorg die de Sint Jozefskliniek (SJKI) aanbiedt aan haar patiënten voldoet aan de strenge internationale normen inzake kwaliteit en patiëntveiligheid. De auditoren waren 5 dagen actief aanwezig in het ziekenhuis en bekeken vakkundig alle aspecten van de ziekenhuiswerking. De auditoren bekeken 1100 meetelementen. Deze elementen meten niet alleen de medische,verpleegkundige en paramedische aspecten, maar hebben ook betrekking op de infrastructuur, schoonmaak, keuken, dokters- en medewerkersbeleid. Nieuw in de normenbundel was o.a. dat de auditoren nu ook een groepsgesprek hadden met individuele patiënten.

In december 2017 ontvingen we van de commissie de melding dat we ons vanaf nu officieel een JCI geaccrediteerd  ziekenhuis mogen noemen. Reeds diverse jaren streven we naar een kwaliteitsvolle en veilige zorg voor de gehospitaliseerde en ambulante patiënt. Dit label is de kers op de taart.

Alle ziekenhuizen van het E17 netwerk (az groeninge Kortrijk, AZ Maria Middelares Gent, O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem en Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze) beschikken nu over een kwaliteitslabel.

Samen staan we nu binnen het netwerk garant voor veilige en professionele zorg.

Meer informatie over JCI kan je nalezen op de rubriek kwaliteit en patiëntveiligheid.